Конференція має стати майданчиком для обговорення актуальних проблем, пов'язаних з по-доланням тоталітарної спадщини в історичній пам'яті українського народу, розробкою нових підхо-дів до висвітлення української історії ХХ сторіччя та формуванням елементів нової концепції україн-ської історії. Серед інших завдань конференції: висвітлення загальноісторичних подій через локальну історію; введення в широкий обіг нових документальних джерел з історії України радянської доби.

До обговорення пропонуються такі теми:

– Київ і Харків – дві радянські столиці;

– Київ – радянське губернське (обласне) місто за часів СРСР;

– Київський укріпрайон;

– Голодомор та процес СВУ в контексті перенесення столиці до Києва;

– перенесення столиці 1934 р.;

– генеральний план розвитку міста 1936 р.;

– знищення старого та розбудова нового, «соціалістичного» Києва;

– Биківня – символ радянського терору другої половини 1930-х років;

– міжвоєнний Київ у долях його керівників;

– Київ – науковий і культурний центр міжвоєнної України;

– повсякденне життя киян у 1930-ті роки.

До участі в роботі конференції запрошуються спеціалісти наукових інститутів, музеїв, вишів, архівних установ і громадських організацій.

Заявки на участь у конференції приймаються до 21 листопада 2014 року включно. В заявці указати: прізвище, ім'я та по-батькові, тему доповіді, місце роботи, посаду, контактний телефон та електронну адресу.

Заявку надсилати за електронною адресою: romcat@ukr.net (з поміткою у темі листа «Конфе-ренція») або поштою на адресу: 01030, Україна, м. Київ, вул. Б. Хмельницкого, 7, Музей історії міста Києва.

Увага!

За результатами конференції планується видати ілюстровану збірку матеріалів (можливо, із додатком на DVD). Тому у тексті заявки просимо зазначити, чи будуть надані для публікації документи та ілюстративний матеріал (плани, схеми, проекти, графіка, фотографії, кінохроніка тощо) і в якому обсязі.

Термін подання статей для збірника – до 12 грудня 2014 року включно.

Вимоги до публікації: обсяг – до 0,5 авт. арк. (20 тис. знаків), текст через 1,5 інтервали, шрифт Times New Roman, кегль 14. До розгляду приймаються матеріали, які раніше не публікувалися.

Оргкомітет залишає за собою право відбору доповідей на конференцію і матеріалів для публі-кації у збірці.

Контакти:

Романова Катерина Вікторівна, заступник генерального директора з наукової роботи

E-mail: romcat@ukr.net

Тел.: (+38 097 532 32 40)