Василь Кононенко. «Договори та постанови» 1710 р. як модернізаційний проект: міждисциплінарне дослідження тексту

Ілюстрація:

Титульна сторінка «Договорів та постанов» єдиного відомого на сьогодні оригіналу староукраїнського тексту. Документ зберігається в Російському державному архіві давніх актів (Ф. 124. – Оп. 2. – 1710 г. – Д. 12. – Л. 2–12 об.); віднайдений восени 2008 р.


Є такі сюжети та життєписи давньої історії, які для сучасності є не менш значущими, ніж самі актуальні події сьогодення. У теперішні драматичні та трагічні дні політики й інтелектуали, громадяни України та ті, хто цим громадянством не дорожить, звертаються до історичних аргументів. І хоча недовіра і ворожнеча в українському суспільстві зайшли надто далеко, справжній діалог ніколи не пізній. Укладання Бендерської конституції 300 років тому засвідчило, що у важкі часи українські політики уміли домовлятися.

Завантажити pdf >>

Титульна сторінка «Договорів та постанов» єдиного відомого на сьогодні оригіналу староукраїнського тексту. Документ зберігається в Російському державному архіві давніх актів (Ф. 124. – Оп. 2. – 1710 г. – Д. 12. – Л. 2–12 об.); віднайдений восени 2008 р.