2020 04 15 centr

 

 

Центр міської історії запрошує до спільного творення архіву квітня 2020: ми збираємо фото, відео, особисті історії і будь-які цифрові документи, які свідчать про наші досвіди під час карантину. Заохочуємо вас приєднатися до проекту та стати співтворцем матеріалів про повсякденне життя, документуючи власний побут і те, що відбувається і змінюється навколо нас у приватному і публічному просторі.

Квітень 2020 - особливий місяць. Ми живемо з постійною непевністю, перестаємо планувати, будуємо нові солідарності, опікуємося старшими та хворими в умовах ізоляції, вчимося взаємодіяти одне з одним на відстані та за посередництва медій, а наш доступний простір часто звужується до меж кімнати, квартири, будинку, найближчої географії для щоденних потреб. Для декого це час нових викликів щодо особистої безпеки, переоцінки власних практик споживання, а часом навіть питання виживання. Реальність змінюється ледь не щодня, і ми намагаємося її осмислити. Ми не хочемо, щоб ця сторінка нашого життя згодом стала недоступною, тому назвали цей проект "Архів 404"

Центр є інституцією, яка досліджує міську історію, тому ми намагаємось зрозуміти, як змінюється наше сприйняття міста, чим стає приватність і публічність в умовах карантину, як звужується або розширюється наше розуміння дому. Ми також цікавимося цифровою історією, відтак намагаємося зафіксувати те, як наше життя стає все більше залученим у цифровий світ. Для нас також важливо побачити, якими є способи, що допомагають впоратися із ситуацією тим, хто втратив роботу чи чий бізнес зазнає втрат. Врешті, головне питання, що ми його зараз ставимо перед собою і пропонуємо замислитися вам -- яким є наше повсякдення під час епідемії.

Що надсилати

Будемо вдячні, якщо поділитесь матеріалами, які описують ваше щоденне життя під час карантину. Йдеться про нотатки та спостереження щоденного: від приготування до споживання їжі, роботи, вільного часу, прибирання, спілкування, розмежування.

Ми очікуємо на відгуки зі Львова, але якщо ви мешкаєте в іншому місті/містечку/селі та хочете розповісти про своє повсякдення, то сердечно запрошуємо долучатися.

Формат

Ви можете використовувати будь-які доступні для Вас інструменти фіксації.

  • Фотографії 
  • Відео
  • Малюнки
  • Скріншоти
  • Текстові або аудіорозповіді (аудіокоментарі)
  • Google-мапи або мапи простору, який став для вас своїм
  • Історія ваших пошукових запитів чи переглядів

Опис

Будь ласка,  за можливістю додайте до цих матеріалів короткий опис - що це і чому для вас зараз є важливим.

Дозвіл на використання

Надсилаючи матеріали Ви надаєте згоду на їх подальше публічне використання та включення до колекцій Міського медіаархіву. Надані вами дані, а також авторство будуть збережені. Якщо ж Ви проти такого використання, або маєте запитання будь ласка, напишіть нам.

Анонімність

Ви можете розповісти нам про себе, щоб ми вказали вас як співавтора/ку архіву, або ж залишатися анонімним/ною, зазначивши про це у листі.

Контакт

Надсилайте матеріали на пошту 404.2020@lvivcenter.org у будь-який зручний для вас спосіб -- чи приєднаним файлом, чи через файлообмінник.

Якщо ви хочете ділитися з нами своїми думками і спостереженнями регулярно упродовж квітня, будь ласка, напишіть про це.

У майбутньому зібрані матеріали стануть частиною архіву, який допоможе нам інтерпретувати та переосмислювати новий суспільний досвід. Ми робимо експеримент у відповідь на нові виклики і не знаємо наперед, якими будуть його результати, але віримо, що це дозволить відкрити нові знання.  

Сподіваємось, таке співтворення щоденного архіву допоможе нам разом пережити, а згодом і зрозуміти цей унікальний і складний час!

Фото: Софія Дяк