2019 07 20 pidtrymka1

 

Historians.in.ua – український науковий історичний веб-портал. Сайт задуманий як майданчик для комунікації між регіональними осередками істориків в Україні, між фахівцями з різних країн, між різними поколіннями інтелектуалів та між різними дисциплінами. Ми чітко позиціонуємо себе як неофіційний науковий і освітній ресурс з розширеними можливостями критики та дискусії.


Веб-сторінка почала функціонувати з 1-го січня 2012 р. Редактори сайту - професійні історики, що спеціалізуються на різних галузях і періодах. Сайт єдиний (один з небагатьох) ресурсів не прив’язаних до інституцій, а отже вільний від тиску і пропаганди.


Ми ЄДИНИЙ фаховий історичний (гуманітарний) майданчик для критичних рецензій, боротьби з нефаховістю і плагіатом. Якщо нас не стане, то наукова історична спільнота буде позбавлена можливості для критичної саморефлексії.

Нашими Авторами є як провідні українські та зарубіжні історики, так і ті, хто лише починає свій шлях, гуманітарії різних напрямків. Упродовж 2013 – 2015 рр. ресурс поповнювався щодня, з 2016 р. – 4 – 5 разів на тиждень. Щороку веб-сторінку відвідує 150-170 тисяч відвідувачів, 80% з яких припадає на Україну (потім за відвідуванням йдуть Польща, Канада, Німеччина, США, Росія).


Веб-портал і однойменна група на фейсбук отримали прихильність і стали відомими як в Україні, так і поза її межами. Це один із провідних українських фахових веб-порталів. Як інформаційний ресурс, ми відкриті для співпраці і партнерства, поширення оголошень, всілякого інформаційного сприяння партнерам і організаціям, що займаються історичними дослідженнями, організаціями семінарів, конференцій, літніх шкіл.


  Однією з важливиих рис ресурсу є організація або підтримка публічних заходів. Сподіваємося продовжити ці традиції і в наступні роки.


Попри складнощі останніх часів, ми продовжуємо функціонувати і принагідно висловлюємо подяку нашим читачам, дописувачам (Авторам), жертводавцям та симпатикам.

За всіма ознаками з політичними змінами в Україні, ми вступаємо і у змінену добу ставлення до історії та праці історика, інституційних змін та продовжень «боїв за пам’ять». Історична наука сходу Європи перед великим викликом бюрократизації знань, вимог, «скопусизації», позбавлення національних особливостей чи покращить це становище науки, розширить спіпрацю та міждисциплінарність чи поглибить корупцію та призведе до занепаду історичних інституцій. Процеси, котрі необхідно фахово обговорювати та відстежувати.

 


www. historians.in.ua – некомерційний проект, котрий потребує фінансової підтримки своїх доброзичливців. Наявні партнерства і наші пошуки грантових проектів уповні не можуть забезпечити проведення публічних заходів, адміністрування, комунікацію, технічну підтримку сайту.

 

Велика подяка тим, хто підтримував нас минулого року: 

 

Шопін Павло 200 євро

Орел Андрій 500 грн.

Здоров Андрій 200 грн.

Касьянов Георгій 1000 грн.

Каганов Юрій 300 грн.

Парамонов Андрій 200 грн.

Чирук Святослав 200 грн.

Шаталов Денис 300 грн.

Момот Анстасія 1000 грн.

 

 

Підтримати проект можна:

Рахунок у банку: Харківська обласна громадська організація Центр підтримки реформ

ПАТ «Ідея Банк» м. Харків

р/р 26001310414419

МФО 336310

Картка Приватбанку: Маслійчук Володимир Леонтійович 5168 7427 2958 6572