2019 10 04 kharchi

 

Перша Всеукраїнська науково-практична конференція «Їжа в історії» має на меті зібрати якомога ширше коло дослідників, об’єднаних інтересом до харчування, як історичного, гастрономічного та соціо-культурного феномену. Форум планує залучити до обговорення найрізномантініших проблем, пов’язаних із історією харчування та кулінарії, істориків, антропологів, археологів, мистецтвознавців та філологів.

Інтерес до історії споживання був актуалізований французькою школою «Анналів» ще в першій половині ХХ століття. За декілька десятиліть історія харчування розвинулася в потужний дослідницький напрям в якому чільне місце посіли антропологічні та культурологічні аспекти гастрономії. Нині в Україні в цій дослідницькій ділянці вже є чимало напрацювань, але не бракує також і незаповнених лакун. Інтерес до історії гастрономії, що є частиною нематеріальної культурної спадщини, постійно затребуваний і суспільством. Організатори сподіваються, що конференція дасть можливість з’ясувати поточний стан і головні напрями досліджень з історії харчування в Україні, підбити певні підсумки й визначити плани на осяжне майбутнє.

Реєстрація для участі та подробиці за гугл-формою:

 https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd_XlikbF9PN5d4xYPXo4UZLAIoL3cHw_689AzvmOsLbTiLmg/viewform?fbclid=IwAR1DXVRfWjzrTz47qtX1HgEDDpA6dwaz7X6ebwy4u6EUjmCLA9w7hTzJyRM