2019 04 05 babynyar1

Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр» разом з філософським факультетом Київського національного університету імені Тараса Шевченка 23 квітня проводить науковий колоквіум на тему – «Досвід травматичного пам’ятання: ідентичність, діалог, цінності».

«Травматичне минуле Європи та світу є одним з найпотужніших викликів сьогодення. Не зважаючи на те, що дистанція між трагічними подіями минулого та сучасністю збільшується, водночас відкриваються все нові й нові виміри історичної травми. Стає очевидним, що сама лише пам’ять про минуле не є запобіжником проти нових злочинів. Нові покоління подекуди стають заручниками подій, до яких вони безпосередньо не причетні. Наразі необхідно усвідомити відповідальність за візію майбутнього в контексті пам’яті про травматичне минуле», – говорять організатори.

Під час колоквіуму планується обговорити такі теми:

  • трагічні події як фактор трансформації колективної пам’яті;
  • спроба осягнення світових соціальних катастроф ХХ ст. (геноциди, депортації, репресії);
  • аксіологія трагічного досвіду: проблеми вибору в ситуації руйнації систем;
  • осмислення застосовності «класичних» теоретичних конструктів: місця пам’яті, комеморація, колективна пам’ять, політика пам’яті, феноменологія Іншого, діалог, толерантність тощо.

До участі у колоквіумі запрошуються студенти, аспіранти українських та закордонних вищих навчальних закладів, молоді дослідники, а також всі зацікавлені у відповідній тематиці.

Якщо ви хочете виступити під час колоквіуму з доповіддю на одну з вищезгаданих тем, надішліть до 13 квітня включно анотацію доповіді обсягом до 500 слів українською мовою на електронну адресу – education@babynyar.org. Обов’язково зазначте: прізвище, ім’я та по-батькові, місце навчання / роботи, ваші контакти (e-mail, номер мобільного телефону).

Якщо у вас виникнуть запитання, отримати додаткову інформацію про захід можна за телефоном +38 068 350 81 13 – Анна Марія Басаурі Зюзіна.

Джерело:http://babynyar.org/byhmc-news/posts/news/ak-pereziti-travmaticne-minule-zaprosuemo-molodih-doslidnikiv-do-ucasti-v-kolokviumi