2018 06 28 prohrama zakhodiv

У Львові триває програма Меморіальних заходів до 75-ї річниці ліквідації гетто та Янівського концтабору у Львові "Львів'43: Місто, яке (не) пережило" (більше інформації про програму http://www.territoryterror.org.ua/…/reso…/calendar/details/… ).

 

В рамках цієї програми було вже реалізовано низку освітніх та культурних заходів: 6 березня в Центрі міської історії відбулась лекція др. Вайтмана Беорна "Між колючим дротом: Янівський табір у центрі Голокосту у Галичині"; 24 квітня в Музеї "Територія Терору" відбулись поетичні читання Маріанни Кіяновської, авторки збірки "Бабин Яр"; протягом 11-25 квітня в Центрі міської історії проходив семінарський курс проф. Рейчел Стівенс "Дискусії про меморіали в США і Європі: можливості для України", а 24 травня в ЦМІ відкрилась її виставка "Ключ до міста: три способи уявити єврейську спадщину у Львові"; в травні ж відбулась низка заходів в рамках Х Міжнародного фестивалю єврейської музики "LvivKlezFest 2018"; 12 червня в Музеї "Територія Терору" відбулась прем'єра документального фільму "Де-фак-то", а також дискусія "Як суспільства пам'ятають? Історія і ритуали вшанування Другої світової у Львові".

 

Наразі йде підготовка до відкриття вуличної виставки "Львів'43: Місто (не) пам'яті", а також проведення Конференція-марафон "Простір пам'яті" 1-3 липня на базі Меморіального музею тоталітарних режимів "Територія Терору".

Координатор проекту – Меморіальний музей тоталітарних режимів «Територія Терору» у співпраці з Центр міської історії

Партнери: Управління Культури Департаменту розвитку Львівської міської ради, Всеукраїнський єврейський благодійний Фонд «Хесед-Арьє», Благодійний фонд Брей Бріт «Леополіс» імені Еміля Домбергера, Львівський органний зал.

Спеціальні події у співпраці з: @Lvivliterarycity офіс «Львів – Місто літератури ЮНЕСКО», Львівський національний університет імені Івана Франка.

За додатковою інформацією, будь ласка, звертайтесь до:


Богдана Тараніна, науковий співробітник Музею «Територія Терору»

 

тел.: 095-938-21-74

, e-mail:

 taraninabogdanna@gmail.com