2018 02 15 skrynia

Historians.in.ua – український науковий історичний веб-портал. Сайт задуманий як майданчик для комунікації між регіональними осередками істориків в Україні, між фахівцями з різних країн, між різними поколіннями інтелектуалів та між різними дисциплінами. Ми чітко позиціонуємо себе як не  неофіційний науковий і освітній ресурс з розширеними можливостями критики та дискусії.

2018 02 15 historians logo

 

Historians.in.ua – український науковий історичний веб-портал. Сайт задуманий як майданчик для комунікації між регіональними осередками істориків в Україні, між фахівцями з різних країн, між різними поколіннями інтелектуалів та між різними дисциплінами. Ми чітко позиціонуємо себе як неофіційний науковий і освітній ресурс з розширеними можливостями критики та дискусії.


Веб-сторінка почала функціонувати з 1-го січня 2012 р. Редактори сайту – професійні історики, що спеціалізуються на різних галузях і періодах. Сайт один з небагатьох ресурсів не прив’язаних до інституцій, а отже вільний від тиску і пропаганди. Для нас велика честь те, що наші дописувачі розглядають ресурс і як можливість для публікації критичних рецензій, боротьби з нефаховістю і плагіатом.
Разом з читачами ми намагаємось стежити за книжковими новинками і, сподіваємось, що наші публікації про хороші книги іншими мовами привертають до них увагу в Україні і сприяють появі їх україномовних перекладів.


Нашими Авторами є як провідні українські та зарубіжні історики, так і ті, хто лише починає свій шлях, гуманітарії різних напрямків. Упродовж 2013 – 2015 рр. ресурс поповнювався щодня, з 2016 р. – 4–5 разів на тиждень. Щороку веб-сторінку відвідує 150–170 тисяч відвідувачів, 80% з яких припадає на Україну (потім за відвідуванням йдуть Польща, Канада, Німеччина, США, Росія).


Веб-портал і однойменна група на Фейсбук отримали прихильність і стали відомими як в Україні, так і поза її межами. Як інформаційний ресурс, ми відкриті для співпраці і партнерства, поширення оголошень, всілякого інформаційного сприяння партнерам і організаціям, що займаються історичними дослідженнями, організаціями семінарів, конференцій, літніх шкіл.


Однією з важливиих рис ресурсу є організація або підтримка публічних заходів. Сподіваємося продовжити ці традиції і в наступні роки. Найближчим часом планується здійснити низку наукових і освітніх кроків. Це переклади робіт провідних фахівців з історії пам’яті та історичної політики,  глобальної історії, історичної урбаністики, нова рубрика з історії дитинства, відновлення рубрики Забуті жертви війни, розширення кола авторських есеїв у рубриці Авторська колонка.


Традиційно навесні у Полтаві проводиться (уже три роки поспіль 2015, 2016, 2017 рр.) низка заходів: Історія. Гендер. Сексуальність. Полтава. Що включає в себе: відеодискусію, велику лекцію запрошеного лектора, науковий семінар з жіночої історії на 3 – 4 доповіді.
Планується провести семінар у Києві з історії молодості та протестних рухів.
Також започаткувати проект «Політика на провінції» з партнерами із Сум.
Проведення конференції у Харкові  «Радянське дитинство: між ідеологією та споживанням».
У далеких планах школа з історичної урбаністики: Полтава-Горішні плавні та запуск видавничих проектів, створення нової повноцінної і незалежної інституції з міждисциплінарних досліджень.


www. historians.in.ua – некомерційний проект, котрий потребує фінансової підтримки своїх доброзичливців. Наявні партнерства і наші пошуки грантових проектів уповні не можуть забезпечити проведення публічних заходів, адміністрування, комунікацію, технічне забезпечення сайту, переклади важливих текстів. Тому ми звертаємось до наших симпатиків з проханням про підтримку ресурсу. Ваша допомога дуже важлива, окрім всього, вона означатиме, що ресурс потрібен Читачеві і Авторові.

 

2018 02 15 skrynia

 

Підтримати проект можна:


Рахунок у банку:
Харківська обласна громадська організація         
Центр підтримки реформ       
ПАТ “Ідея Банк” м.Харків    
р/р 26001310414419                                        
МФО 336310


Картка Приватбанку: 4149 4978 3428 7742
Маслійчук Володимир Леонтійович 

 

BANKING INFORMATION TO MAKE WIRE TRANSFER IN USD

(БАНКІВСЬКІ РЕКВІЗИТИ ДЛЯ ЗДІЙСНЕННЯ ПЕРЕКАЗУ В ДОЛАРАХ США)

INTERMEDIARY BANK: DEUTSCHE BANK TRUST COMPANY AMERICAS

(БАНК-ПОСЕРЕДНИК)         NEW YORK, USA

                                 SWIFT: BKTR US 33

BENEFICIARY BANK:        JSC UKREXIMBANK                                                              

(БАНК ОТРИМУВАЧА)        KIEV, UKRAINE

                                 SWIFT:   EXBS UA UX

BENEFICIARY:                    PJSC IDEA BANK                                                              

(ОТРИМУВАЧ)                      LVIV, UKRAINE

                                 SWIFT:   IDBA UA UK

                            ACCOUNT: 16003012126481

PAYMENT DETAILS: FOR Centr pidtrymky reform

ACCOUNT 26001310414419/840

ACCORDING Support of public activity