Національний університет «Києво-Могилянська академія» оголошує прийом на перший рік навчання на здобуття ступеня освіти «Магістр» у 2017–2018 навчальному році.

Програма спрямована на підготовку магістрантів до професійної академічної та експертної діяльності. З цією метою ми розробили для вас навчальні дисципліни, які включають науково-дослідницькі семінари з історії України та регіону, а також низку курсів з теорії і практики історії, міських та комунікативних студій, імперіології, історичної науки тощо. Кожна з дисциплін передбачає детальний аналіз сучасної історіографії, теоретичної і методологічної літератури та ґрунтовну роботу з джерелами. Окрім того, протягом двох років під час щотижневого методологічного практикуму студенти вдосконалюватимуть навички з написання наукових праць, представлення своїх наукових здобутків і ведення академічної дискусії. На вас чекає більше дослідницької і аналітичної роботи, участь у численних дискусіях і отримання практичних дослідницьких навичок.

Вступивши на магістерську програму з історії, кожен студент також одержує можливість взяти участь у спільній програмі нашої кафедри та Інституту Східної Європи Варшавського університету. Успішне завершення цієї програми передбачає отримання двох дипломів – українського державного зразка й Варшавського університету. Для цього протягом першого року магістранти мають оволодіти польською мовою (інтенсивний курс спеціально розроблений для них) і успішно скласти іспит наприкінці року. Зараховані на спільну програму магістранти один семестр навчаються у Варшавському університеті. Написані в рамках програми кваліфікаційні роботи, захищаються перед комісією, до складу якої входять професори обох університетів, на кафедрі історії НаУКМА.

Після завершення магістерської програми наші випускники продовжують свою академічну кар’єру в аспірантурі НаУКМА та на PhD- програмах у провідних університетах Європи, США і Канади або ж розпочинають професійну кар’єру університетських викладачів, фахівців дослідницьких інститутів, держаних і музейних установ, працівників мас-медіа тощо.

Термін навчання – 2 роки. Форма навчання – денна. Робочі мови НаУКМА – українська та англійська.

Прийом документів з 17 липня по 24 липня включно.

На навчання для здобуття ступеня освіти «Магістр» можуть вступати особи, які здобули ступень освіти «Бакалавр» або спеціаліста вищого навчального закладу III–IV рівня акредитації.

Зарахування на навчання на здобуття ступеня освіти «Магістр» відбувається за результатами вступних випробувань: письмового іспиту зі спеціальності, тестування з української та англійської мови.

Вступні випробування – з 25 липня по 2 серпня.

Більше інформації можна отримати у приймальній комісії з 9.00 до 17.00 з понеділка по п’ятницю.
Адреса: м. Київ, вул. Набережно-Хрещатицька, 27, корп. 9, кімн. 2.
Веб-сторінка: www.ukma.edu.ua, розділ «Абітурієнту».
Телефони: (044) 425-60-22, 425-54-17.
E-mail: tretyakovaov@ukma.kiev.ua

Електронна адреса пошти для питань щодо вступу на кафедру: ukma.history @ gmail.com. Або залишайте приватні повідомлення на нашій сторінці у «Фейсбуку».