Історичний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка спільно з Посольством Королівства Іспанія в Україні та Асоціацією іспаністів  України проводять Всеукраїнську олімпіаду «Іспанія та іспаномовний світ» для учнів середніх шкіл (10 – 11 класи).

     Олімпіада проходить в два етапи:

     І етап

     Старшокласникам пропонується підготувати та надіслати до журі конкурсу есе до 10 сторінок друкованого тексту за такими напрямами:

а) Іспанія та іспаномовний світ: минуле та сьогодення;

б) зовнішня політика Іспанії та латиноамериканських країн;

в) українсько-іспанські відносини;

г) українці в Іспанії та латиноамериканських країнах;

д) культура, література, мистецтво Іспанії та латиноамериканських країн.

Конкретна тема есе в межах цих напрямів визначається автором.

  Есе  приймаються з 15 грудня 2015 року до 25 лютого 2016 року за електронними адресами competition.kny@gmail.comolegmashev@ukr.net

Телефон для довідок: 066 771 56 57 Клюкало Марія Володимирівна; 068 352 52 85 Машевський Олег Петрович

  Обсяг есе має бути  не більше  10 сторінок (включаючи список джерел та літератури) Використовується шрифт Times New Roman. Відстань між рядками – 1,5 інтервали комп’ютерного стандарту, кегль 14, поля: верхнє і нижнє – 20 мм, ліворуч – 25 мм, праворуч – 15 мм. Робота має містити перелік використаної літератури.

На першому аркуші вгорі автором обов’язково вказується:

– назва олімпіади, напрям, тема есе;

– прізвище, ім’я, по батькові автора;

– навчальний заклад, у якому автор навчається; населений пункт, район, область;

– контактний телефон фіксованого чи мобільного зв’язку;

– електронна адреса.

     ІІ етап

     Кращі есеїсти, яких відбере журі конкурсу запрошуються до участі в фіналі Олімпіади, який відбуватиметься  на історичному факультеті КНУ імені Тараса Шевченка 12 березня 2016 року о 12 годині в аудиторії 349 (м. Київ, вул. Володимирська 60, Головний (червоний) корпус Київського національного університету імені Тараса Шевченка). Фінальна стадія Олімпіади передбачає виконання тестових і творчого завдань.

     Нагородження переможців відбуватиметься 29 березня 2016 року о 12 годині в аудиторії 349.  Переможці отримають призи та грамоти від Посольства Королівства Іспанія в України, історичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка,  Асоціації іспаністів  України.

     До оргкомітету та журі Oлімпіади увійшли представники Посольства Королівства Іспанія в Україні, історичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Асоціації іспаністів України.

Участь у Олімпіаді не передбачає додаткових балів для вступу на історичний факультет КНУ у 2016 році.