2017 12 31 masliychuk4

HISTORIANS.IN.UA щиро вітає своїх симпатиків з Новим Роком та Різдвом (так само: З Різдвом та Новим роком)! Ми вступаємо у сьомий рік нашого існування. Цей рік був найважчим, і найбільше диво – що ми вціліли і функціонуємо як всупереч, так і завдяки обставинам.


Історія у цю добу, так як і у попередню запитує: «Що ви розповідаєте, про що від чийого імені і з якою метою?...історії давно не розповідаються, а переповідаються і оповідь влади залишається основною?, кількість істориків зростає, а минуле залишається книгою за сімома печатками, спробуй зруш бодай одну?». І якщо цей рік найважчий – то наступний буде найкращим. Ми вступаємо у наступний рік з такими питаннями і такими сподіваннями.


І вкотре зазначаємо, ми раді, що ви з нами, з новими дискусіями, книжками, з подоланими і розпочатими розчаруваннями. У країні, де панують пропаганда і наклепи, корупція і знецінення наукової праці – це робити украй важко. Але ж на цьому просторі завжди було тяжко і надії та сподівання часто значили більше ніж сувора реальність.


Цей малюнок собаки та жука, а скоро ж надходить по-східному Рік Собаки, – картина 50-х рр. ХХ ст., певною мірою прикрашала скромну кімнату – як засіб простої естетики без вождів та ідеології. Простота репродукцій та натюрмортів у суворому світі, бажання уникнути героїв та уявної краси зображенням не людини, а природи. Живучи на просторі, де соціальний експеримент ХХ століття виявився як травмою, так і ностальгією, де втеча від історії і залишалася історією, важко заперечити, що останнє століття занадто тримає у полоні історика. Ми ж залишаємося відкритими до академічних суперечок та нових відкриттів, сприяємо численним ініціативам та дослідженням, тримаємо в курсі щодо важливих подій наукового обміну.


Наразі щиро зичимо шанувальникам історії доброго здоров’я, важливих знахідок, вишуканої дотепності і нових цікавих праць!


HISTORIANS.IN.UA