2019 11 05 ohol3

5  листопада, 19:00-21:00
м.Київ, Центр польських та європейських студій

НаУКМА, вул. Волоська 10, підвал 6 корпусу

 

5 листопада відбудеться презентація онлайн сторінки «Інтерактивний Київ», яка є частиною освітньої платформи «Місто і цифрова історія».

На сайті «Інтерактивного Києва» буде представлено повсякденне життя киян періоду Першої світової. Команда дослідників працює над розробкою тематичних блоків про транспорт, освіту, медицину, їжу, культурне життя у форматі story map. Автори публікуватимуть також дослідження, які вдалося віднайти у кіно-, фото-, фоно-архівах.

2019 11 05 ohol4

Ця інтерактивна карта є спробою створити інклюзивну оповідь про багатокультурний Київ початку XX століття. Дослідники поставили за завдання поєднати історію повсякдення, цифрову історію та метод learning by doing. Проект стане основою для розробки академічного курсу з цифрової історії у Києво-Могилянській академії.

Освітня платформа «Місто і цифрова історія» пропонує викладачам університетів та шкіл практичні рекомендації й матеріали для викладання історії та культури XX століття через призму локальних сюжетів та мікро-історій, підходи для створення нових тем в межах освітніх програм, інструментарій для роботи з цифровими інструментами.

Проект освітньої платформи розроблений командою Центру міської історії (Львів) спільно з групою київських дослідників.

Розробники карти: Олена Бетлій, Ольга Гнидюк, Катерина Диса, Марія Чорна, Мартін-Олександр Кислий, Анна Ісаєва, Дарина Подгорнова, Олександра Оберенко, Андрій Левченко, Наталя Кубицька, а також команда дизайнерів та програмістів (SiteGist).

Центр міської історії - інституція, що поєднує академічні дослідження в сфері міських студій і формати публічної й цифрової історії для ширшої аудиторії. Міждисциплінарна команда Центру втілює дослідницькі проекти, цифровий архів, виставки, освітні програми.

Проект реалізується за підтримки Українського Культурного Фонду.

Детальна інформація про проект за посиланням.

Контакти:
Олена Бетлій - координаторка блоку “Місто та повсякдення”, PhD, дослідниця історії Києва періоду Першої світової війни та революції, olena.betlii@gmail.com

Ольга Гнидюк - дослідниця теми «Власники міста», PhD з історії у European University Institute (Флоренція),
karkinikida@gmail.com