2018 04 10 UkrCenter

 

Український центр вивчення історії Голокосту (УЦВІГ) в співпраці з Меморіалом «Яд Вашем» (Єрусалим) та за підтримки Євразійського єврейського конгресу та посольства Держави Ізраїль в Україні оголошує набір учасників Освітнього семінару-школи з історії Голокосту в Україні та проблем викладання цієї тематики в школах України. Семінар проводиться для вчителів історії та інших суспільних дисциплін середніх навчальних закладів України, також запрошуємо до участі колег-вчителів з Білорусі та Молдови. Під час навчання у форматі лекцій, дискусій, тренінгів, екскурсій та обговорень, учасники розглянуть різноманітні аспекти історії Голокосту на теренах України та Європи, політику тоталітарних режимів, нацистський геноцид щодо євреїв, рух опору, українсько-єврейські взаємини в міжвоєнний період та під час Голокосту, особливості ідеології нацистського антисемітизму, міждисциплінарні підходи до історії Голокосту, інші геноциди Другої світової війни та сучасності тощо. Частину дискусій також буде присвячено обговоренню методик викладання історії Голокосту в школі.


Семінар відбудеться 2 – 7 липня 2018 р. у м. Житомирі.
Термін подачі заявки – до 14 травня 2018 р.
Відповідь (орієнтовно) – 28-30 травня 2018 р.


Учасників цього навчально-методичного семінару, які запропонують свої власні авторські методики чи методичні розробки з різноманітних аспектів теми, розпочнуть викладання теми у власних навчальних закладах чи вдосконалять власні підходи за результатами навчання тощо, буде запрошено взяти участь в навчально-методичному стажуванні в Музеї «Яд Вашем»(Єрусалим) та інших освітніх програмах партнерів УЦВІГу.


Заявку на участь в семінарі можна заповнити через онлайн-форму за посиланням:
https://goo.gl/forms/iYukwc4E30BO2o372

(доступне також на сайті УЦВІГ www.holocaust.kiev.ua)


Організатори відшкодовують харчування та проживання учасників протягом усього часу семінару, витрати на екскурсії та безкоштовно надають навчально-методичні матеріали.


Проїзд до та від місця проведення семінару – за рахунок учасників.


Вступний внесок за участь у семінарі-школі – 350 грн. (сплачується після підтвердження участі).
З додатковими питаннями звертайтеся: Український центр вивчення історії Голокосту
Телефон / факс: (044) 285-90-30
 Електронна адреса: uhcenter@holocaust.kiev.ua