Інститут історії Церкви та Київський центр
Українського католицького університету

Відкрита дискусія «ПАТРІАРХ ЙОСИФ СЛІПИЙ: БУТИ СОБОЮ!»
9 лютого 2018 р. Київ, вул. Мазепи 10-А

 

2018 02 06 Slipyi

9 лютого 2018 р. в приміщенні Київського центру Українського католицького університету відбудеться відкрита дискусія «Патріарх Йосиф Сліпий: бути собою!» з нагоди завершення Ювілейного року вшанування 125-ліття Ісповідника віри та колишнього предстоятеля УГКЦ. Промовцями на цьому публічному дискусійному форумі виступлять Блаженніший Святослав Шевчук, владики Ігор Ісіченко та Борис Ґудзяк, а також співпрацівники УКУ – проректор Мирослав Маринович, професор Оксана Міхеєва та докторант Анатолій Бабинський. Предметом обговорення стануть дві ключові теми: як нам сьогодні в Україні та в глобальному контексті відповідати на сучасні виклики, щоб «бути Церквою» та «бути Народом», послуговуючись досвідом і прикладом Великого Патріарха.

Цей симпозіум вінчатиме ширшу програму наукового відзначення ювілею, яку Інститут історії Церкви УКУ упродовж року проводив з благословення Синоду єпископів УГКЦ. Задля того, аби популяризувати постать цього видатного мужа Церкви і провідника Народу відбулася ціла низка заходів: круглий стіл у Києві під назвою «Патріарх Йосиф Сліпий: знайомий і незнаний», виїзні сесії в Полтаві, Харкові, Запоріжжі, Ужгороді, Чернівцях, Одесі, Вінниці; науково-практична конференція для вихованців семінарій у Львові про вклад патріарха у розвиток богословської освіти й науки, літня школа в Римі про міжнародні еклезіальні та політичні аспекти його діяльності, наукові семінари в Лювені (Бельгія) та Заґребі (Хорватія). Також було підготовлено банерну фотовиставку, яка експонувалася в багатьох містах України та поза її межами. Матеріали виставки лягли в основу науково-популярного видання «Будьмо собою – життя та заповіт патріарха Йосифа Сліпого», яке побачило світ у Видавництві УКУ та було презентоване й отримало відзнаку Львівського форуму видавців.

Завершаться урочистості з нагоди Ювілейного року патріарха Йосифа Сліпого Архиєрейською Божественною Літургією і Панахидою в Патріаршому соборі Воскресіння Христового 18 лютого 2018 р.

Завантажити програму в форматі PDF>>