Український центр вивчення історії Голокосту (УЦВІГ) в співпраці з Меморіалом «Яд Вашем» (Єрусалим) та за підтримки Євро-азійського єврейського конгресу влітку 2014 р. планує провести освітній семінар-школу з історії Голокосту в Україні та проблем викладання цієї тематики в школах України. Семінар проводиться для вчителів історії та інших суспільних дисциплін середніх навчальних закладів України, також запрошуємо до участі колег-вчителів з Білорусі та Молдови. Термін подачі заявки – до 20 липня 2014 р.

      Під час навчання на семінарі, що проходитиме у форматі лекцій, дискусій, тренінгів, екскурсій та обговорень, будуть розглянуті різноманітні аспекти історії Голокосту на теренах України та Європи, а саме: політика тоталітарних режимів, нацистський геноцид щодо євреїв, рух опору, українсько-єврейські взаємини в міжвоєнний період та під час Голокосту, ідеологія нацистського антисемітизму, міждисциплінарні підходи до історії Голокосту, інші геноциди Другої світової війни та сучасності тощо. Частину дискусій також буде присвячено обговоренню методик викладання історії Голокосту в школі.    

      Семінар відбудеться 17 серпня – 22 серпня 2014 р. в місті Чернігів. 

      Термін подачі заявки – до 20 липня 2014 р.

      Відповідь (орієнтовно) – до 5 серпня 2014 р.

      Учасники цього навчально-методичного семінару, які продовжать чи розпочнуть викладання історії Голокосту в своїх освітніх закладах, запропонують свої власні авторські методики чи методичні розробки з різноманітних аспектів цієї теми тощо, будуть запрошені взяти участь в навчально-методичному стажуванні в Меморіалі «Яд Вашем» (Єрусалим) та інших освітніх програмах партнерів УЦВІГу.

      Пропонуємо Вам подати заявку на участь у цьому семінарі. У Вас буде можливість прослухати лекції, взяти участь в дискусіях та робочих групах; також Ви отримаєте навчально-методичні матеріали з теми історії Голокосту. Заявка на участь подається на адресу Центру (форму можна завантажити за посиланням нижче). Обов’язково треба вказати ім’я, прізвище, місце роботи, координати, а також причини Вашої зацікавленості чи мотивації щодо теми семінару. Також просимо Вас в стислому вигляді  викласти Ваше бачення викладання теми Голокосту в сучасній Україні, Ваш досвід (якщо він є) викладання цієї теми. Загальний обсяг заявки має складати мінімум дві і максимум три сторінки формату А4, Times New Roman 14, інтервал 1.5.

      Чекаємо на Ваші заявки, після чого повідомимо Вам всю необхідну інформацію.

      Організатори відшкодовують харчування та проживання учасників протягом усього часу семінару, витрати на екскурсії та безкоштовно надають навчально-методичні матеріали.

      Проїзд до та від місця проведення семінару – за рахунок учасників.

      Заявки на участь в семінарі можна надсилати звичайною поштою, факсом або електронною поштою.

Адреса: 01011, Київ, вул. Кутузова, 8, кім. 109,

Український центр вивчення історії Голокосту

Телефон / факс: (044) 285-90-30

Електронна адреса: uhcenter@holocaust.kiev.ua">uhcenter@holocaust.kiev.ua 

 

Заявка на освітній семінар-школу з історії Голокосту

(м. Чернігів, 17 серпня – 22 серпня 2014 р.) 

Термін подачі заявки – до 20 липня  2014 р. 

Загальний обсяг заявки має складати мінімум дві і максимум три сторінки формату А4, Times New Roman 14, інтервал 1.5. 

Адреса подання:

01011, Київ, вул. Кутузова, 8, кім. 109,

Український центр вивчення історії Голокосту

Телефон / факс: (044) 285-90-30

Електронна адреса: uhcenter@holocaust.kiev.ua

 I. Загальна інформація про заявника

а. Прізвище, ім’я, по-батькові 

б. Адреса і контактні телефони (дом./моб.) 

в. Електронна адреса (e-mail) 

г. Місце роботи та посада 

II. Мотивація

а. Чому Ви зацікавлені у відвіданні даного семінару? 

б. Що Ви очікуєте отримати від участі у семінарі? 

в. Як Ви можете з власного досвіду схарактеризувати викладання теми Голокосту в сучасній Україні? 

г. Чи відвідували Ви якісь з попередніх заходів Українського центру вивчення історії Голокосту? Інших неурядових організацій? Будь ласка, вкажіть, які саме.