Резиденції Центру призначені для дослідників гуманітарних напрямків з різних країн, особливо заохочуємо зголоситися істориків, культурологів, антропологів. Приймаємо заявки на дослідження, в яких запропоновано широкі інтерпретації міської історії як дисципліни, що перебуває на перетині різноманітних підходів гуманітарних і суспільних наук. Хронологічні рамки студій – ХІХ-ХХ століття, географічні межі – Центральна і Східна Європа. Особливо вітаємо теми, пов’язані з дослідницькими фокусами Центру, зокрема із питаннями урбанізації багатоетнічних міст, індивідуального досвіду містян у час радикальних змін та воєн ХХ століття, планових міст, міської спадщини, комеморативних практик та міського простору, цифрової та публічної історії.

Умови

Резиденції передбачають проживання у гостьових кімнатах Центру впродовж одного місяця чи двох тижнів. Гостьові апартаменти розташовані у тому ж будинку, що й офіс інституції, – в центрі міста, неподалік від львівських архівів та бібліотек. Гостьові апартаменти складаються з трьох кімнат, об’єднаних спільним простором кухні та приміщень загального вжитку. Тут створено всі умови для комфортного проживання, є доступ до безпровідникового Інтернету. Дослідники отримують робоче місце в офісі Центру із доступом до ресурсів інституції та адміністративну підтримку.

Резиденції не покривають витрат на проїзд, харчування та інші витрати стипендіатів

Вимоги

Резиденції призначають аспірантам та дослідникам із науковими ступенями. Звертаємо Вашу увагу на те, що заявки від студентів та магістрантів не розглядаємо. Не заохочуємо подання пілотних досліджень. На час подання заявки проект має тривати не менше року й потребувати опрацювання матеріалів у Львівських архівах та бібліотеках.

Заявка має містити

  • Опис проекту (1-2 тис. слів)
  • Резюме
  • Список публікацій
  • Один рекомендаційний лист від дослідника, ознайомленого з проектом апліканта (для аплікантів без наукового ступеня).

Увага! Особи, які рекомендують кандидата на отримання резиденції, мають надіслати рекомендаційні листи із власної електронної пошти, зазначивши в листі свою контактну інформацію.

Заявки просимо подавати на електронну адресу grants@lvivcenter.org. У полі "Тема" потрібно зазначити "Residence Grant Application 2017".

Заявки приймаємо українською, англійською, польською, російською та білоруською мовами. Розглядаємо лише коректно заповнені заявки.

Якщо у вас є питання, будь ласка, звертайтеся до координаторки стипендіальних програм Центру др. Ірини Мацевко через електронну адресу i.matsevko@lvivcenter.org.

Кінцевий термін подачі заявок

19 березня 2017 р.

Оголошення результатів

3 квітня 2017 р.

Не передбачено, щоб комісія публічно обґрунтовувала свої рішення.

Зголошення на дослідницькі резиденції

Стипендіальна програма Центру міської історії, втім дослідницькі резиденції, діє з 2006 року і спрямована на те, щоб сприяти міжнародному академічному обмінові, розвитку міських студій в Україні та заохочувати міждисциплінарні підходи, нові теми й дискусії в дослідженні міст. Упродовж цього часу стипендіатами Центру стали понад 80 дослідників з різних країн світу, зокрема з України, Польщі, Німеччини, Канади, Великобританії, Сполучених Штатів Америки, Угорщини, Італії, Росії, Литви, Естонії, Білорусі, Казахстану, Румунії, Швейцарії.

Джерело >>

Завантажити pdf >>

Download pdf >>